Vader de held

Dingo's sleuren slapend kind (1) uit camper in Australië

19 april 2019 09:16 Aangepast: 19 april 2019 09:25
De vader redde zijn zoontje van de wilde honden. Beeld © AP

Een man heeft zijn 14 maanden oude zoontje gered van dingo's. De wilde honden hadden de slapende dreumes uit een camper meegesleurd tijdens het kamperen op het Australische Fraser Island, meldt ABC.

De ouders van het jongetje schrokken rond middernacht wakker van het gegil van hun kind. Een hulpverlener vertelde aan de Australische nieuwszender dat de vader daarna zag dat dingo's het kind wegsleepten. De beesten bevonden zich op enkele meters van de camper.

Schedelbreuk

De man wist de dieren te verjagen en zijn zoon weg te halen. Het kind is met een helikopter overgebracht naar een ziekenhuis. Hij heeft een schedelbreuk en andere verwondingen opgelopen. 

De autoriteiten hebben rangers op pad gestuurd om andere kampeerders te waarschuwen voor de gevaren. De wilde honden hebben zich op het eiland al eerder tegen mensen gekeerd.

Dingo's kunnen wel degelijk voor gevaar zorgen. Dingo's kunnen wel degelijk voor gevaar zorgen.

Beruchte zaak uit 1980

Berucht is ook de zaak van de baby Azaria Chamberlain. Zij verdween in 1980 tijdens een kampeertrip in Australië. Haar moeder stelde dat dingo's verantwoordelijk waren, maar ze verdween zelf achter de tralies voor moord.

Later bleek dat de wilde honden vermoedelijk toch verantwoordelijk waren. Het verhaal van de moeder van Azaria werd verfilmd in A cry in the dark met Meryl Streep.

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`