Oorzaak onbekend

29 doden bij ongeluk met toeristenbus op Madeira

17 april 2019 21:22 Aangepast: 18 april 2019 02:19
Beeld © EPA

Bij een ongeluk op het Portugese eiland Madeira zijn 29 doden en veel gewonden gevallen. Een toeristenbus raakte in een bocht op een helling van de weg en is over de kop geslagen en op een huis terechtgekomen.

Volgens Portugese media zaten er 55 voornamelijk Duitse toeristen in de bus. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

Geen Nederlanders

Onder de slachtoffers zijn 11 mannen en 17 vrouwen. Allemaal hadden ze de Duitse nationaliteit, aldus de Portugese president Rebelo de Sousa. 

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft uit Portugal vernomen dat er voor zover bekend geen Nederlanders onder de slachtoffers zijn.

Macht over het stuur verloren

De Portugese gids en chauffeur hebben het ongeluk overleefd en zijn naar een ziekenhuis gebracht. De Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa, en de vertegenwoordiger van Portugal op Madeira, Ireneu Barreto. hebben naar eigen zeggen hun medeleven betuigd aan de nabestaanden en aan de Duitse president en de Duitse ambassadeur.

De touringcar raakte van de weg in Caniço, in het zuidoosten van het eiland dat circa 875 kilometer van het Portugese vasteland ligt. De officiële oorzaak is nog niet bekend, maar vermoed wordt dat de buschauffeur de macht over het stuur verloor.

De bus was van Hotel Quinta Splendida op weg naar de eilandhoofdstad Funchal. Het ongeluk is volgens de lokale media het ernstigste busongeluk op het eiland sinds 2005. Toen kantelde een toeristenbus en vielen vijf doden en drie gewonden.

Beelden van de ravage na het ongeluk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore