Brand Notre-Dame

Franse kranten in shock: 'Notre Drame' en 'de tragedie van Parijs'

16 april 2019 02:38 Aangepast: 16 april 2019 08:26

Foto's van de enorme brand in de Notre-Dame in Parijs staan op de voorpagina's van bijna alle kranten. Kranten in Frankrijk lijken in shock door de brand in de historische kerk.

De krant Libération heeft alleen de woorden 'Notre Drame' (Notre-Drama) op de voorpagina staan, naast een foto van de torenspits van de kerk, die de brand niet heeft overleefd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Macron belooft Notre-Dame te herstellen, start inzamelingsactie

Les Echos kopt met 'de tragedie van Parijs' en een foto van de vlammen die uit het dak van de kerk slaan en Le Figaro schrijft over 'de ramp' die de Notre-Dame in Parijs getroffen heeft. De Franse krant La Croix heeft ook een foto van de brand op de voorpagina, met in grote letters de tekst 'de kathedraal in de as'.

Notre-Dame in de as: 'De vlammen sloegen uit de torenspits'

Er is maar weinig over van de wereldberoemde Notre-Dame. Rond zeven uur brak er een brand uit in de torenspits die razendsnel om zich heen greep. 'We zagen de vlammen uit het dak komen'.

Ook voor kranten buiten Frankrijk is de brand het belangrijkste nieuws. De Britse krant The Guardian schrijft 'inferno verwoest Notre-Dame' en The Sun kopt met 'Notre Doom'. De Daily Mail zegt dat negen eeuwen historie verwoest zijn door 'goddeloos' vuur.

Icoon op instorten

In eigen land schrijft de Volkskrant dat 'Frankrijk treurt om Notre-Dame'. De Telegraaf kopt met 'icoon op instorten' en Trouw heeft op de voorpagina staan dat de brand 'Parijs schokt'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`