Verdenking poging tot moord

Besluit over voorlopige hechtenis obermishandelaars over twee weken

15 april 2019 13:56 Aangepast: 15 april 2019 17:03
De twee broers in de rechtbank. Beeld © RTL Nieuws

De rechtbank in Praag beslist op 30 april of de broers Armin en Arash N. in voorlopige hechtenis moeten blijven vanwege de zware mishandeling van een Tsjechische ober. Dat heeft de rechter op de eerste zittingsdag laten weten.

De broers staan terecht voor de zware mishandeling van een ober van een restaurant in de Tsjechische hoofdstad. Ze worden verdacht van poging tot moord.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de zaak de komende drie dagen behandeld zou worden. Maar omdat er nog een medisch rapport moet komen over de verwondingen van de ober, wordt de zittingsdag woensdag waarschijnlijk geschrapt en een maand verzet. De rechter heeft laten weten dat het medische rapport voor 30 april binnen moet zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Broers voorgeleid in zaak mishandelde ober Praag: 'Ontzettende spijt'

'Val op de grond'

De advocaat van de broers wil ook een dokter laten getuigen. Volgens hem is het mogelijk dat verwondingen bij de ober komen door zijn val op de grond en niet door de klappen en schoppen van de broers.

Beide broers hebben vandaag hun spijt betuigd. Ze zeiden zelfs in hechtenis te willen blijven, als dat zou helpen om de zaak sneller af te ronden. "Ik neem mijn verantwoordelijkheid", zei Arash. Zijn broer voegde toe zich diep te schamen. Ook hebben ze aangegeven de ober financieel te willen ondersteunen, maar tot nu toe is er nog niks betaald.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Broers sloegen Tsjechische ober in elkaar: mogelijk 18 jaar cel

Hersenbloeding en gebroken kaak

De ober liep een hersenbloeding, een gebroken kaak, een gebroken oogkas en een verbrijzelde enkel op. Ober Mirek is wel in de rechtbank voor het proces, maar hij was bij aanvang niet aanwezig in de zaal. Hij heeft nog altijd last van zijn verwondingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Verdachte zware mishandeling Praag randde dag eerder vrouw aan en sloeg haar vriend'

Jeroen Akkermans: 'Schuldbewust in de bankjes'

Correspondent Jeroen Akkermans is aanwezig bij de zaak. "De twee broers zitten er heel erg schuldbewust bij. Beiden zitten met hun hoofd tussen hun schouders. Maar het zijn nog steeds erg breedgeschouderde jongens."

De strategie van de verdachten is volgens Akkermans te benadrukken dat ze erg veel hadden gedronken. "Ze zeggen dat ze zwaar onder invloed waren en daardoor niet geheel toerekeningsvatbaar waren. Dat is wel te begrijpen. De twee vechten natuurlijk voor hun leven hier in de rechtszaal."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore