Wapen ontgrendeld

Jongetje (4) schiet zusje (6) per ongeluk door het hoofd

13 april 2019 18:08 Aangepast: 15 april 2019 10:54
Millie is 6 jaar oud geworden Beeld © GoFundMe

Een 6-jarig meisje is deze week om het leven gekomen nadat haar jongere broertje haar per ongeluk door het hoofd had geschoten. Dat gebeurde in de Amerikaanse staat Georgia.

De moeder van de kinderen had problemen met het starten van haar auto. Ze stapte uit om te kijken waar het probleem vandaan kwam. Vervolgens hoorde ze vanuit de auto een schot.

Per ongeluk wapen ontgrendeld

Uit onderzoek van de politie blijkt dat het 4-jarige broertje een pistool uit het opbergvak van de auto had gehaald en per ongeluk had ontgrendeld. Een kogel raakte het hoofd van zijn zusje, blijkt uit de verklaring van de politie. 

De 6-jarige Millie werd na het ongeluk nog naar het ziekenhuis gebracht. Twee dagen later overleed ze aan de gevolgen van het schot. 

Gebroken harten

"Onze harten zijn gebroken", aldus sheriff Gary Gulledge. "We willen iedereen eraan herinneren om geweren ongeladen en in een beveiligde omgeving uit de buurt van kinderen op te bergen zodat dit nooit meer voorkomt."

Inmiddels is een crowdfundingsactie gestart om de familie van het meisje te steunen. Die actie heeft al bijna 35.000 dollar opgebracht. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaanse kleuter met geladen wapen in rugzak naar school

`