#LikeMe

Dansleraar Belgische kinderserie verdacht van verkrachting

06 april 2019 09:50 Aangepast: 06 april 2019 09:50
Archieffoto. Beeld © ANP

Een 37-jarige dansleraar in België wordt verdacht van verkrachting en aanrandingen. Het zou gaan om drie minderjarigen en één meerderjarige. De dansleraar werkt mee aan het dansprogramma #LikeMe van kinderserie Ketnet.

De Belgische krant HLN schrijft over de zaak. De 37-jarige B.V.O werd dinsdag opgepakt. Hij ontkent volgens de krant alles. De beschuldigingen tegen hem zijn ernstig: verkrachting van minderjarigen en een meerderjarige, aanranding en aanzetten tot ontucht.

Klacht ingediend

De dansleraar was betrokken bij het dansprogramma #LikeMe van Ketnet. Daar zijn ze geschrokken van het nieuws. B.V.O gaf ook dansles aan deelnemers van het Junior Songfestival in België.

Afgelopen zomer werd een onderzoek naar hem ingesteld, toen er een klacht binnenkwam van een vermeend slachtoffer. Later kwamen er nog drie slachtoffers in beeld. Het misbruik zou hebben plaatsgevonden voor 2014.

Niet aan de schandpaal

Zijn advocaat zegt 'verbouwereerd' te zijn over de koppen die in de media verschijnen. "We hopen dat het proces in alle ­sereniteit kan verlopen en dat hij, gezien zijn professionele activiteiten, niet publiekelijk aan de schandpaal wordt genageld."

Eén van de jongens die misbruikt zou zijn, zegt tegen HLN dat hij geen slachtoffer is. Hij heeft in de rechtbank gezegd dat hij inderdaad een relatie had met de dansleraar. "Maar dat was mét mijn toestemming."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore