Bedrijfsuitje

Nederlanders zwaargewond bij botsing speedboten Antwerpen

05 april 2019 22:28 Aangepast: 05 april 2019 23:49
Hulpdiensten in de weer met één van de gewonden. Beeld © VRT

Twintig Nederlanders zijn gewond geraakt door een botsing tussen twee speedboten op de Schelde in Antwerpen. Drie van hen zijn zwaargewond. Geen van de gewonden verkeert in levensgevaar.

Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De gewonden zijn opgenomen in zes ziekenhuizen in Antwerpen en omgeving. De Nederlandse consul-generaal is ter plaatse om bijstand te verlenen. Hij staat in contact met de Belgische autoriteiten.

 

Koelbloedige kapitein

Volgens Belgische media ging het om een uitje van een Nederlands bedrijf. Twee kleinere boten voeren tegen elkaar bij de linkeroever van de Schelde. Hierdoor vielen verschillende passagiers in het water..

De hulpdiensten in Antwerpen waren massaal uitgerukt. Een waterbus die in de buurt was, haalde de eerste slachtoffers uit het water. "De kapitein reageerde uiterst koelbloedig", zei een opvarende van de waterbus tegen de Gazet van Antwerpen. "Hij stuurde meteen richting de slachtoffers en begon de reddingsactie te coördineren. Hij zorgde er meteen voor dat de mensen die uit het water waren gehaald, iets warms kregen om rond zich te wikkelen."

Ook de brandweer benadrukte dat de snelle tussenkomst van de kapitein van de waterbus mogelijk erger heeft voorkomen. Over de oorzaak van de botsing kon de Belgische politie nog niets zeggen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore