Moeder vermoord

7 jaar lang vermiste Timmothy eindelijk gevonden, of toch niet?

04 april 2019 13:21 Aangepast: 04 april 2019 21:21
Zo zag Timmothy er zeven jaar geleden uit Beeld © EPA

Zeven jaar lang was hij van de aardbodem verdwenen: Timmothy Pitzen uit Aurora, Illinois. Maar nu, na al die tijd, heeft een 14-jarige jongen zich gemeld bij de politie. Hij zou Timmothy zijn en jarenlang zijn vastgehouden door twee mannen in een hotel. Maar de politie heeft twijfels.

Timmothy Pitzen verdween op 11 mei 2011. Hij was toen op vakantie met zijn moeder Amy-Fry en werd voor het laatst gezien in een waterpretpark. Twee dagen later werd zijn moeder dood gevonden in een hotelkamer. Haar polsen waren doorgesneden en de politie ging ervan uit dat ze zelfmoord had gepleegd.

'Hij zou nooit gevonden worden'

Maar waar was Timmothy? Op een briefje in de hotelkamer stond dat hij veilig was ondergebracht bij mensen die voor hem zouden zorgen. Maar ook: "Je zal hem nooit vinden." 

De vader van Timmothy, James, is er altijd van uitgegaan dat zijn zoon in leven was. Ook de politie deed nog altijd haar best op de jongen te vinden. Vorig jaar nog werd een foto verspreid van Timmothy waarop te zien was hoe hij er nu uit zou hebben gezien. Maar er kwam nooit een doorbraak in de zaak. 

Ontsnapt uit het hotel

Totdat gisteren een 14-jarige jongen het politiebureau in Sharonville, Ohio, binnenliep. Hij zei ontsnapt te zijn uit een hotelkamer van budgetketen Red Roof Inn. Hij moest daar een kamer delen met zijn twee mannelijke ontvoerders. Hij omschreef het stel als 'bodybuildachtige types met taoeages'. 

De politie heeft gelijk het hotel doorzocht, maar trof de mannen niet aan. Ook andere hotelketens zijn doorzocht, maar ook daar werd niemand verdachts gevonden. Bill Rowley van de politie zei: "We hebben duizenden meldingen binnengekregen met tips over Timmothy in de afgelopen jaren. Dit keer kan het echt om Timmothy gaan, maar we moeten voorzichtig zijn. Het kan ook verzonnen zijn."

'Nooit gestopt om van hem te houden'

Familieleden en de politie wachten nu op DNA-resultaten . De oma van Timmothy is in ieder geval voorzichtig hoopvol. "Als het hem blijkt te zijn, zullen we enorm blij zijn. We zijn nooit gestopt om van hem te houden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore