Vijftien in kritieke toestand

Avondmaaltijd wordt vijf bewoners Frans verpleeghuis fataal

01 april 2019 10:50 Aangepast: 01 april 2019 11:08
Het verzorgingshuis in Frankrijk Beeld © Google Maps

Vijf bewoners van een Frans verpleeghuis zijn gisteren overleden nadat ze hun avondmaaltijd hadden gegeten. Vijftien mensen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het gaat waarschijnlijk om voedselvergiftiging.

Het verzorgingstehuis staat in de Zuid-Franse gemeente Lherm. Er wonen 82 mensen en zeker 22 van hen vertonen ziekteverschijnselen na het eten van de maaltijd. Ze begonnen gisteren massaal te braken.

Vier vrouwen en één man overleden

"Het gaat om oudere, kwetsbare mensen", zei locoburgemeester Marie-Paule Demiguel. Bij het gemeentehuis is een opvangcentrum ingericht voor de gezinnen van de ouderen. Het regionale dagblad La Depeche schrijft dat de dodelijke slachtoffers vier vrouwen van 96, 94, 93 en 76 jaar oud zijn en één man van 93 jaar oud.

Uit onderzoek moet blijken wat er precies fout is gegaan. "We denken aan voedselvergiftiging omdat deze gebeurtenissen plaatsvonden na de maaltijd'', zei een functionaris.

Onderzoek naar maaltijden

Bewoners wordt gevraagd wat ze precies hebben gegeten. Ook worden de maaltijden onderzocht en zijn de keukens en kamers van de ouderen verzegeld. Het verzorgingshuis opende in 2006 de deuren en wordt geëxploiteerd door het bedrijf Korian.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore