Verkeerde vliegplan

Foutje, bedankt: vlucht naar Düsseldorf landt per ongeluk in Edinburgh

25 maart 2019 16:34 Aangepast: 25 maart 2019 16:35
Een vliegtuig van British Airways. Beeld © AFP

Passagiers op een vlucht naar Düsseldorf keken vanochtend raar op toen er na de landing 'welkom in Edinburgh' door de luidsprekers klonk. "De piloot had geen idee waar het fout was gegaan."

Het vliegtuig zou vanaf Londen City Airport naar Düsseldorf vliegen, maar werd omgeleid naar de Schotse hoofdstad.

Niet verdwaald

Waarschijnlijk heeft de piloot het verkeerde vluchtplan gekregen. De piloot is namelijk geen moment verdwaald geweest, zegt BA in een statement. De papieren voor vlucht BA3271 gaven gewoon Edinburgh aan als eindbestemming en daarom vloog het vliegtuig daarnaartoe. 

De vlucht van British Airways (BA) werd uitgevoerd door het Duits WDL Aviation. De twee luchtvaartmaatschappijen proberen er nu achter te komen waarom het verkeerde vluchtplan werd aangeleverd.

Grapje

Sophie Cooke, een 24-jarige management consultant, vliegt voor haar werk elke week van Londen naar Düsseldorf. Zij zat ook op de vlucht. "Toen de piloot voor het eerst zei dat we in Edinburgh waren geland, dacht iedereen dat hij een grapje maakte", zegt ze tegen de BBC. 

Vanwege de onrust die in de cabine ontstond, vroeg de piloot vervolgens wie er naar Düsseldorf wilde. Daarop stak iedereen zijn hand op. "De piloot zei dat hij geen idee had waar het fout was gegaan", zegt Sophie. "Hij zei dat het nooit eerder was gebeurd en dat ze op zoek zouden gaan naar een oplossing."

Chagrijnig

Het vliegtuig stond uiteindelijk 2,5 stil in Edinburgh, tot enig chagrijn van de passagiers. "De toiletten waren afgesloten en de snacks raakten op", zegt Sophie. Uiteindelijk kon het toestel toch doorvliegen naar Düsseldorf.

Alle passagiers zijn daar opgevangen door de klantenservice, zegt BA.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore