'Niet kapitein van schip veranderen'

Britse ministers spreken steun uit voor geplaagde premier May

24 maart 2019 19:06 Aangepast: 25 maart 2019 10:53
Gove in het Lagerhuis met op de achtergrond premier May (archieffoto). Beeld © EPA

De Britse milieuminister Michael Gove heeft zijn steun uitgesproken voor premier Theresa May. Ze heeft 'absoluut' zijn steun, zegt Gove. Hij deed dat nadat in een krant het bericht verscheen dat een groep kabinetsleden May onder druk willen zetten om op te stappen.

"Ik denk dat het niet het moment is om de kapitein van het schip te veranderen, en de premier heeft de juiste koers uitgezet door ervoor te zorgen dat we een overeenkomst hebben die het mandaat voor het referendum honoreert," zei hij.

Binnen tien dagen vertrokken

Ook de minister van Financiën, Philip Hammond, sprak zich publiekelijk uit voor het aanblijven van May. Het wegsturen van de eerste minister lost niets op, zei hij.

De adhesiebetuigingen zijn een reactie op een artikel in The Sunday Times waarin werd geschreven dat een coup tegen May aanstaande was. Opstandige ministers zouden van plan zijn hun politieke baas maandag te confronteren. Ze kunnen dan dreigen collectief op te stappen als de premier weigert te vertrekken. "Het einde is nabij, ze is binnen tien dagen vertrokken'', zou een van de ministers hebben voorspeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aftreden van Theresa May aanstaande? 'Ze is binnen 10 dagen vertrokken'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore