Enorme vuurzee

Tientallen doden na zware explosie bij chemische fabriek in China

22 maart 2019 04:06 Aangepast: 22 maart 2019 13:30
Beeld © AFP/Bertrand Guay

Een grote explosie bij een chemische fabriek in China heeft tot nog toe 47 mensen het leven gekost. Negentig mensen raakten ernstig gewond.

Volgens de autoriteiten van de Oost-Chinese stad Yancheng verkeren 32 van de slachtoffers in kritieke toestand.

Door de kracht van de explosie raakten gebouwen in de omgeving beschadigd en sneuvelden veel ruiten. Videobeelden tonen de enorme vuurzee die ontstond. De explosie zou zijn veroorzaakt door een brand in een fabriek voor pesticiden.

Overvol ziekenhuis

Meer dan zeshonderd mensen moesten behandeld worden aan verwondingen die ze door de ontploffing hadden opgelopen. Ze werden door zestien verschillende ziekenhuizen opgevangen. Ook kinderen die op een nabijgelegen kinderopvang verbleven, raakten gewond.

Beelden toonden mensen die zwaar bloedend op de straat lagen, en een overvol ziekenhuis met luid schreeuwend personeel. 

Veiligheidsvoorschriften

In China gebeuren vaker grote bedrijfsongevallen en explosies. Zo kwamen er door een explosie in de haven van Tianjin vier jaar geleden liefst 173 mensen om het leven.

Veel bedrijven in China nemen het niet zo nauw met de veiligheidsvoorschriften. Ook het bedrijf waar deze explosie plaatsvond zou volgens de China Daily in het verleden boetes opgelegd hebben gekregen vanwege het niet naleven van de veiligheidsvoorschriften.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`