Bucketlist

Wens 104-jarige vrouw in vervulling: gearresteerd worden

21 maart 2019 00:14 Aangepast: 21 maart 2019 00:51
De 104-jarige Anne Brokenbrow in handboeien. Beeld © Stokeleigh Care Home

Ze had geen wet overtreden, maar toch werd de 104-jarige Anne Brokenbrow gisteren in de boeien geslagen. Het ging om een vrijwillige 'aanhouding', want gearresteerd worden stond op de bucketlist van de Britse vrouw.

Toen de bewoners van haar verzorgingstehuis in Bristol een wens mochten opschrijven, koos Brokenbrow voor het opmerkelijke verzoek. "Het is mijn wens om gearresteerd te worden", schreef ze. "Ik heb nog nooit aan de verkeerde kant van de wet gestaan."

Modelburger

De politie van Bristol klopte gisteren aan bij haar kamer in het verzorgingstehuis. De agent die haar de boeien omdeed, zei dat hij haar arresteerde omdat Brokenbrow "al 104 jaar een modelburger" was geweest.

De 'gearresteerde' Brokenbrow in de politieauto. De 'gearresteerde' Brokenbrow in de politieauto.

Glimlachend werd de vrouw, die lijdt aan dementie, meegenomen voor een ritje in een politieauto. Toen ze werd teruggebracht, sprak ze van een "geweldige dag", zo meldden Britse media. Hoe het voelde om een 'crimineel' te zijn? "Ik zal voortaan veel voorzichtiger zijn in wat ik zeg en doe", antwoordde de hoogbejaarde Brokenbrow.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore