In vrede bidden

Nieuw-Zeelanders willen 'keten van liefde' vormen rond moskeeën

19 maart 2019 06:25 Aangepast: 19 maart 2019 06:38
Een bord met de boodschap 'we zijn allen kinderen van God' in een zee van bloemen bij de Al Noor Moskee in Christchurch Beeld © EPA/Mick Tsikas

Een groep Nieuw-Zeelanders wil deze vrijdag een 'menselijke keten van liefde' vormen rond moskeeën. NZ Stand Together roept mensen op om tijdens het gebed hand in hand rond de gebouwen te gaan staan.

Jude Fippard, één van de organisatoren, hoopt dat heel Nieuw-Zeeland aan het initiatief mee zal doen. "Laten we vrijdagmiddag een menselijke keten van liefde en steun vormen rond de plaatselijke moskeeën zodat zij in vrede kunnen bidden", vertelde ze in een interview met de Nieuw-Zeelandse nieuwsorganisatie Newshub.

Het initiatief is goedgekeurd door de Nieuw-Zeelandse politie en de islamitische gemeenschap in de regio Auckland, aldus Fippard. De groep organiseert het initiatief via Facebook.

Solidariteit

De aanslag in Christchurch heeft een gigantische golf van solidariteit opgewekt onder Nieuw-Zeelanders. Er zijn op veel plekken massaal bloemen gelegd. Mensen laten briefjes en kaarten achter met boodschappen zoals: "Aan onze moslimbroeders en -zusters: we houden van jullie" en "We zijn allen kinderen van God".

Een Nieuw-Zeelandse motorclub deed eerder deze week zelfs een traditionele haka als eerbetoon aan de slachtoffers. 

Eerbetoon Christchurch: motorclub doet traditionele haka

Een Nieuw-Zeelandse motorclub brengt een indrukwekkend eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslag in Christchurch.

Californië

Een groep in Californië heeft afgelopen zaterdag al een keten van mensen gevormd rond een moskee in de stad Lodi, in San Joaquin County.

Ze wilden de mensen die binnen aan het bidden waren een veilig gevoel geven na de aanslag in Nieuw Zeeland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore