Ga naar de inhoud
Geen aanklacht

Lof voor tiener die senator Australië belaagt met ei na opmerking over aanslag

Beeld © Twitter.com/Henry Belot

De tiener die vandaag demonstratief een ei stuksloeg op het hoofd van de rechtse Australische senator Fraser Anning, krijgt steun en lof vanuit de hele wereld.

Op de site GoFundMe kwam binnen een paar uur tijd al 10.000 dollar binnen voor 'juridische steun en meer eieren'. Het uiteindelijke doel van de fondswervingsactie voor #eggboy was 2000 dollar.

Onder vuur

Tijdens een rechtse bijeenkomst in Melbourne stond senator Anning te praten met verslaggevers nadat hij had verkondigd dat de islam 'het religieuze equivalent van fascisme' is. Vrijdag kwam de omstreden politicus onder vuur te liggen door op Twitter te suggereren dat het doodschieten van 49 islamitische gelovigen een gevolg was van het Nieuw-Zeelandse immigratiebeleid.

Daarop besloot de 17-jarige tiener de senator een ei op zijn hoofd kapot te slaan. Hij filmde zijn actie met zijn mobiele telefoon.

Te grazen genomen

De jongen kreeg na zijn daad een mep van Anning en werd vervolgens te grazen genomen door een aantal omstanders. Die hielden hem in een houdgreep totdat de politie kwam.

De eiergooier is zonder aanklacht weer vrijgelaten. Justitie stelt een onderzoek in naar het incident, inclusief de wraak van Anning.

Wilders
Lees ook:
Wilders in Emmen met ei bekogeld