Mogelijk vergiftigd

Italië onderzoekt mysterieuze dood 'bunga bunga-model'

15 maart 2019 21:08 Aangepast: 15 maart 2019 21:08
Model Imane Fadil tijdens de rechtszaak in 2012 tegen oud-premier Silvio Berlusconi. Beeld © AFP

Model Imane Fadil overleed 1 maart in een ziekenhuis in Milaan na ernstige buikpijn. Eerder had ze aan vrienden verteld dat ze dacht vergiftigd te zijn. Italiaanse autoriteiten onderzoeken nu haar dood.

Imane Fadil (34) was meerdere keren bij de 'bunga bunga-feesten' van oud-premier Silvio Berlusconi. In 2012 getuigde ze in de rechtszaak tegen Berlusconi. Ze vertelde uitgebreid over wat zich afspeelde op zijn feesten. Fadil vertelde onder andere hoe danseressen verkleed als nonnen uit de kleren gingen. Berlusconi werd er destijds van verdacht dat hij een minderjarige prostituee had betaald voor seks.

Italiaanse media melden dat Fadil een boek aan het schrijven was over haar ervaringen. De autoriteiten zouden na haar dood het manuscript van haar boek in beslag hebben genomen en proberen nu haar doodsoorzaak te achterhalen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Italiaanse oud-premier Berlusconi weer voor de rechter om seksfeesten

Vergiftigd

Fadil overleed op 1 maart in een ziekenhuis in Milaan. Daar was ze een maand eerder opgenomen met ernstige buikpijn. De vrouw vertelde vrienden en haar advocaat toen dat ze was vergiftigd.

Of dat klopt, is onduidelijk. De Italiaanse autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar de mysterieuze dood van het model. Hoofdaanklager Francesco Greco zei tegen persbureau Reuters dat de artsen nog niet hebben kunnen vaststellen waaraan het model is overleden.

`