Ga naar de inhoud
Duizenden euro's gekregen

'Sloveense vrouw amputeert hand met cirkelzaag voor verzekeringsgeld'

Beeld ter illustratie Beeld © Getty Images

Een Sloveense vrouw (21) zou haar hand opzettelijk hebben geamputeerd met een cirkelzaag om geld te kunnen krijgen van de verzekering. De politie heeft haar en haar familieleden aangehouden.

De 21-jarige vrouw had kort voor het incident een verzekering afgesloten voor letselschade, zei Valter Zrinski van de nationale recherche in Slovenië tijdens een persconferentie in het land. Ze zou met die verzekering bijna 400.000 euro eenmalig en ruim 3000 euro per maand hebben gekregen aan compensatie omdat ze 'per ongeluk' haar hand had afgezaagd.

Thuis afgezaagd

Maar er was opzet in het spel, ontdekte de recherche. Ze zou zijn geholpen door drie familieleden, die eerder dit jaar al werden opgepakt. Eén van hen zit nog steeds samen met de vrouw vast. Ze zouden haar hand opzettelijk hebben afgezaagd bij haar thuis.

Verzekeringsfraude:
Lees ook
Verzekeringsfraude: tandarts sneed zijn eigen vinger af voor geld

Ze brachten haar vervolgens naar het ziekenhuis, waar ze vertelden dat ze zichzelf had verwond tijdens het zagen van takken.

Hand achtergelaten om meer geld te verdienen

De hand zou thuis zijn achtergelaten, zodat de schade aan haar arm blijvend zou zijn en ze meer geld kon verdienen aan haar verzekering. De hulpdiensten wisten de hand echter op tijd op te halen en artsen slaagden erin om de hand weer aan de arm vast te naaien. 

De vrouw en haar familieleden kunnen tot acht jaar gevangenisstraf krijgen voor de fraude.