Schokkende brief

Kidnapper van Jayme (13) schrijft brief: 'Kan niet geloven dat ik dit heb gedaan'

09 maart 2019 16:26 Aangepast: 09 maart 2019 16:26
Jayme Closs Beeld © AFP

De man die de Amerikaanse tiener Jayme Closs ontvoerde en haar ouders vermoordde, heeft vanuit zijn cel een schokkende brief gestuurd naar een Amerikaanse nieuwszender. "Ik kan niet geloven dat ik dit heb gedaan", schrijft kidnapper Jake Patterson.

De 13-jarige werd drie maanden lang vastgehouden door haar kidnapper. Jake Patterson drong op 15 oktober vorig jaar het huis binnen van Jayme en haar ouders. 

De ouders werden door Patterson doodgeschoten, Jayme mocht blijven leven en werd meegenomen. 

Kofferbak gegooid

Het meisje werd in een kofferbak gegooid en zat 88 dagen vast in zijn huis, in een afgelegen dorpje ruim 100 kilometer verderop. Twee keer probeerde het meisje te ontsnappen, zonder dat het lukte.

Maar in januari van dit jaar wist ze dan toch weg te komen bij haar kidnapper. 

Jake Patterson Jake Patterson

Stempel van de gevangenis

De kidnapper heeft nu op verzoek van een Amerikaanse lokale zender een brief geschreven vanuit zijn cel. Een stempel van de gevangenis waarin Patterson zit, zou bevestigen dat de brief ook daadwerkelijk van de ontvoerder komt. 

Patterson schrijft dat hij 'voornamelijk impulsief' gehandeld heeft. "Het spijt me, Jayme. Ik kan niet geloven dat ik dit heb gedaan", schrijft hij verder in grote letters. "Het spijt me voor alles. Het spijt me zo, maar ik weet dat het niet veel betekent."

Ook schrijft hij dat hij schuld gaat bekennen, zodat Jayme niet hoeft te vrezen voor een langslepend proces.

'Impulsief gedaan'

De ontvoerder laat verder weten dat hij vooral impulsief heeft gehandeld. "Ik denk niet als een seriemoordenaar." Verder schrijft de ontvoerder dat hij dacht dat hij veel eerder gepakt zou worden.

In de brief beschrijft Patterson verder dat hij niemand iets had verteld over de ontvoering. Iedere zaterdag, wanneer zijn vader op bezoek kwam, verborg hij het meisje in zijn kamer.

Mysterie

Waarom hij het op de 13-jarige Jayme had gemunt, blijft een mysterie. "Mijn redenen zijn niet zwart of wit. In die periode was ik heel boos. De reden dat ik dit heb gedaan, is heel complex."

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Jayme (13) over gruwelijke ontvoering en hoe haar ouders werden vermoord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore