Ophef

Canadese radiostations boycotten Michael Jackson

05 maart 2019 20:00 Aangepast: 05 maart 2019 20:00
Michael Jackson en zijn vader Joe in 2005. De zanger overleed in 2009. Beeld © AFP

Drie grote radiostations in Canada stoppen met het draaien van muziek van zanger Michael Jackson. Dat heeft de Canadese publieke omroep CBC dinsdag bekendgemaakt.

Zij hebben hiertoe besloten na het uitzenden van de controversiële documentaire Leaving Neverland, waarin twee mannen tot in detail vertellen hoe zij misbruikt zouden zijn door de zanger.

Heftige reacties

Ook hun broers en zussen, moeders en huidige partners komen aan het woord over de gevolgen van het vermeende misbruik in de film, die in Nederland 8 maart bij de VPRO te zien is.

"Wij reageren op de commentaren van luisteraars", laten de zenders weten. "De documentaire leidde tot veel heftige reacties." In totaal bereiken de drie zenders meer dan vijf miljoen luisteraars per week.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

NH Radio eerste Nederlandse zender die Michael Jackson boycot

Controverse

De Canadese zenders zijn niet de eerste radiostations die maatregelen nemen. De Vlaamse publieke omroep VRT geeft bij nummers van Jackson de komende tijd 'passende context' . De presentator van dienst zal uitleggen dat er momenteel controverse is rond het mogelijke misbruik door de zanger.

De regionale omroep NH heeft dinsdag als eerste zender in Nederland een boycot van muziek van Michael Jackson aangekondigd. Die duurt in ieder geval een paar weken. Daarna gaat NH Radio beoordelen of 'het wel weer werkt voor de luisteraars om de liedjes te luisteren'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore