Overleden

The Prodigy-zanger Keith Flint (49) overleden

04 maart 2019 12:29 Aangepast: 04 maart 2019 13:21
Beeld © EPA

Keith Flint, de zanger van de legendarische Britse band The Prodigy, is overleden. De zanger werd vanochtend dood gevonden in zijn huis in Essex.

Keith Flint woonde in Dunmow. Zijn band heeft op Instagram bekendgemaakt dat de zanger zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt.

Flint was een van de meest opvallende figuren uit de Britse muziekscene met zijn energieke live-optredens, zijn opvallende haar en tatoeages.

Tour

The Prodigy werd in de jaren 90 vooral bekend met hits als 'Out of space', 'Firestarter', 'No good', 'Breathe' en 'Smack my bitch up'. De singles werden ook in Nederland grote successen.

In Nederland trad de band voor het laatst afgelopen december in de Ziggo Dome in Amsterdam op. De groep staat geprogrammeerd op Lowlands in Biddinghuizen in augustus.

Geschokt

De directeur van Lowlands is geschrokken van het bericht dat Flint is overleden. "We zijn natuurlijk heel erg geschokt. We kunnen alleen maar ons medeleven uitspreken voor vrienden en familie. We wachten verdere mededelingen af."

Ook een woordvoerder van organisator MOJO reageert: "Wij zien het ook net voorbij komen. We zijn uiteraard geschokt. The Prodigy heeft meermaals op Lowlands gestaan." Over de gevolgen voor het festival kon hij nog niets zeggen.

The Prodigy werd eind januari aan het affiche van Lowlands toegevoegd. Het festival vindt van 16 tot en met 18 augustus voor de 27ste keer plaats

Keith Flint in 1995 Keith Flint in 1995
Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113
Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore