Conflict laait op

Vrede tussen Pakistan en India ver te zoeken: zeker 7 doden in Kashmir

02 maart 2019 19:10 Aangepast: 02 maart 2019 20:03
Inwoners van het Pakistaanse Kashmir dragen de kist van een burger die omkwam tijdens vuurgevecht tussen het Indiase en Pakistaanse leger. Beeld © AFP

Bij nieuwe vuurgevechten in het grensgebied van Kashmir zijn zeker zeven mensen gedood. Tien anderen raakten gewond.

De confrontaties volgen na nieuw opgelopen spanningen tussen de twee kernmachten India en Pakistan.

Twee kinderen gedood

In het Indiase deel van Kashmir werden een 24-jarige vrouw en haar twee kinderen gedood door artillerievuur, zei een woordvoerder van de Indiase politie. De vader raakte ernstig gewond.

Door Pakistaanse beschietingen waren er nog zeven andere gewonden, volgens mediaberichten.

Ook doden in Pakistan

In het Pakistaanse Kashmir werden twee burgers en twee militairen gedood en raakten twee mensen gewond, zeiden Pakistaanse veiligheidsfunctionarissen.

De spanningen zijn opgelopen sinds veertig Indiase veiligheidsagenten werden gedood bij een bomaanslag in het Indiase deel van Kasjmir op 14 februari. De islamistische terroristische groepering Jaish-e-Mohammed had de daad opgeëist.

Woensdag wilde India een vergeldingsaanval uitvoeren en stuurde gevechtsvliegtuigen de lucht in. Pakistan schoot daarop twee vliegtuigen neer, en wist een piloot gevangen te nemen. Beelden van de gevangenneming van de piloot, Abhi Nandan, gingen de hele wereld over:

De Indiase luchtmachtpiloot werd gisteren aan de grens overgedragen aan de Indiase autoriteiten, als 'teken van vrede'. Van die vrede is tot op heden echter nog weinig te merken.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore