Hoorzitting parlement

Voorzitter hoorzitting Michael Cohen: Trump pleegde misdrijf

28 februari 2019 02:35 Aangepast: 28 februari 2019 02:36
Commissievoorzitter Elijah Cummings spreekt met de pers na de hoorzitting met Michael Cohen Beeld © Getty Image/Alex Wong

President Trump heeft waarschijnlijk een misdrijf gepleegd. Dat zegt de voorzitter van de commissie die de hoorzitting met Trumps voormalig advocaat Michael Cohen leidde.

"Het lijkt erop dat hij dat deed, maar het is niet aan mij om dat te zeggen. Dat baseer ik op wat al is gebleken", zei de Democratische voorzitter Elijah Cummings van de commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden na een lange ondervraging van de voormalig advocaat. Cummings wilde niet zeggen of hij vond dat de president overtredingen heeft begaan waarvoor hij afgezet kan worden. "Ik moet de transcripten van de hoorzitting eerst goed bestuderen".

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerika smult van verhaal ex-advocaat Trump – maar is er al bewijs?

Cohen had eerder al bekend dat hij de wet op de campagnefinancieringen had overtreden in opdracht van Trump en is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Tijdens de hoorzitting noemde de voormalige vertrouweling van Trump de president "een racist, een oplichter en een bedrieger".

Ex-advocaat: Trump is racist en oplichter

Voormalig advocaat Michael Cohen deed een boekje open over de uitspraken van Trump en vertelde bewijs te hebben dat Trump als president zwijggeld zou hebben betaald aan een pornoactrice.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore