Ga naar de inhoud
No-dealbrexit voorkomen

'May overweegt twee maanden uitstel brexit'

Beeld © AFP

De Britse premier Theresa May overweegt de brexit met twee maanden uit te stellen om te voorkomen dat er een no-dealbrexit komt. Dat schrijft de Engelse krant The Telegraph.

Gisteren werd ook bekend dat May de tweede stemming voor haar brexitdeal in het parlement heeft uitgesteld. Een nieuwe deal met de Europese Unie werd woensdag verwacht, maar is nu uitgesteld tot uiterlijk 12 maart. Als die deal niet wordt geaccepteerd door het parlement, dient May volgens de krant een uitstelverzoek in bij de EU.

In het weekend hebben drie ministers in The Daily Mail gezegd dat ze hoe dan ook "een rampzalige" no-dealbrexit willen verhinderen. De drie, Greg Clark, David Gauke en Amber Rudd, eisen dat May de brexit uitstelt, wanneer er niet snel een doorbraak komt over de brexitdeal.

Theresa
Lees ook:
Theresa May stelt stemming over brexitdeal weer uit

Uitstel tot 2021

The Guardian meldt vandaag dat de leiders van de EU-landen, onder wie Mark Rutte, een uitstel van de Brexit tot 2021 bespreken. De leiders zouden zich steeds meer ergeren aan May's aanpak. Met de twee extra jaren denken ze de toekomstige relatie met het Verenigd Koninkrijk beter vast te kunnen leggen.

Een uitstelperiode van twee maanden lijkt de EU niets, volgens de Engelse krant, omdat het daarna mogelijk weer uitgesteld moet worden.

Hoe wapen je je als bedrijf tegen de brexit?

19:44
Waar begin je als ondernemer om je voor te bereiden op de brexit?