Dodelijkste incident ooit

Meer dan 150 doden door illegale alcohol in India

24 februari 2019 07:58 Aangepast: 24 februari 2019 08:45
Beeld © AFP

In het noordoosten van India zijn meer dan 150 omgekomen na het drinken van illegaal gestookte alcohol. De meeste van hen werkten op een theeplantage.

De plantagewerkers dronken het goedje tijdens het werk afgelopen donderdag en al snel vielen velen neer. Al binnen enkele uren was duidelijk dat er tientallen doden waren gevallen en nog veel meer gewonden.

Dodelijkste incident ooit

Inmiddels zijn er al meer dan 150 mensen bezweken aan de gevolgen van de illegaal gestookte drank en de vrees is dat het ook daar niet bij blijft. Nog zeker 200 mensen liggen in het ziekenhuis. Het is voor zover bekend het dodelijkste incident met illegale alcohol ooit.  

Ze bleken methanol te hebben gedronken, een zeer giftige vorm van alcohol die kan ontstaan bij ondeskundig stoken van alcohol. Wat het goedje nog verraderlijker maakt is dat de eerste vergiftigingsverschijnsel erg lijken op die van dronkenschap. 

14 arrestaties

De politie heeft inmiddels 14 mensen gearresteerd die verantwoordelijk worden gehouden voor het brouwen en verspreiden van de drank. Er wordt nog gezocht naar meer verdachten.

De alcoholproductie in India is geheel in handen van de staat, maar legale alcohol is voor veel mensen te duur. Zij zoeken daarom hun toevlucht in de producten van illegale stokerijen.

India is zeker niet het enige land met dit probleem:

In Indonesië zijn tientallen mensen om het leven gekomen door het drinken van illegale drank. Mensen sterven binnen twee dagen als ze de giftige drank binnen krijgen. Mensen die het toch overleven worden bijna altijd blind.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore