Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Vluchten geschrapt

'Dronechaos Gatwick waarschijnlijk door boze (oud-)werknemer'

21 februari 2019 09:07 Aangepast: 21 februari 2019 09:50
Cameratoezicht bij het Engelse vliegveld Gatwick. Beeld © AFP

Een (ex-)werknemer van het Engelse vliegveld Gatwick zou achter de chaos zitten die er in december met drones werd veroorzaakt.

Als gevolg van rondvliegende drones werden enkele dagen voor Kerstmis meer dan duizend vluchten geschrapt. Dit trof zeker 140.000 reizigers.

Boze werknemer

Volgens de Daily Mail denkt de Engelse politie dat iemand die de luchthaven heel erg goed kende, de drones moet hebben bestuurd. Het gaat volgens de onderzoekers mogelijk om een boze werknemer of een voormalige werknemer van het luchtvaartbedrijf. Er is voor zover bekend nog geen verdachte in beeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drone die Gatwick platlegde gevonden, beloning van 56.000 euro uitgeloofd

Onder andere de routes die de drones vlogen, wijzen volgens de politie op een insider. Ook hebben getuigen verklaard dat de drones medewerkers van de luchthaven leken te pesten, onder meer door laag over ze heen te vliegen.

Er is zware kritiek op de werkwijze van de politie in dit onderzoek geweest. Zo werd met groot machtsvertoon een echtpaar dat vlakbij Gatwick woont, opgepakt en 36 uur vastgehouden. Het paar bleek echter niets met de drones te maken te hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drones neerhalen? 'Lastiger dan je denkt'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore