Onder het stof

Man ontdekt 30 jaar oude Apple-computer die nog steeds werkt

18 februari 2019 07:59 Aangepast: 18 februari 2019 09:06
De computer die Pfaff op de zolder van zijn ouders ontdekte Beeld © John Pfaff

Toen de Amerikaanse John Pfaff dit weekend op de zolder van zijn ouders aan het snuffelen was, kreeg hij opeens een flashback naar zijn kinderjaren. Een oude Apple-computer stond verstopt onder het stof. 'Zou hij het nog doen?', vroeg Pfaff zich af. Hij stond versteld toen hij er vervolgens een oude diskette in stopte.

De computer sprong namelijk aan en vroeg aan Pfaff: 'Wil je het opgeslagen spel verder spelen?'. Vervolgens kon Pfaff rustig verder spelen aan zijn level van Adventureland, een spel dat in 1978 werd uitgebracht, schrijft CNN.

'Ik voel me 10'

"Ik voel me weer 10 jaar oud", zei Pfaff enthousiast op Twitter. 

 

De computer die op de zolder van Pfaffs ouders stond, werd uitgebracht in 1983 en was het derde model uit de Apple II-serie. Het was een van de eerste computers met de mogelijkheid om hoofdletters en kleine letters te gebruiken. Ook nieuw aan deze computer waren de toetsen Shift en Caps Lock. 

Al 26 jaar niet meer te koop

Sinds 1993 zijn de computers niet meer te koop in de winkel.

Naast het spel Adventureland ontdekte Pfaff ook nog middelbare schoolopdrachten op de oude computer en een tekstdocument van zijn overleden vader. "Hij typte het in 1986, toen ik 11 jaar was en op zomerkamp was. Mijn vader stierf bijna precies een jaar geleden. Het is verbazingwekkend om zoiets gewoons van hem tegen te komen."

'Is dat een computer?!'

De kinderen van Pfaff begrepen niet veel van dat 'bakbeest'. "Mijn oudste, die 9 jaar is, riep: Is dat een computer?! Mijn jongere tweeling bleef maar lachen om hoe dom het voor hen leek."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van