Gevolgen brexit

Britse vliegmaatschappij failliet door brexit

16 februari 2019 23:44 Aangepast: 16 februari 2019 23:54

De Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybmi heeft faillissement aangevraagd. Reden van het faillissement: onder meer de brexit.

De luchtvaartmaatschappij heeft dit op haar website aangekondigd.

Geannuleerd

Alle vluchten zijn met onmiddellijke ingang geannuleerd. Flybmi-klanten is gevraagd contact op te nemen met hun creditcardmaatschappijen, reisbureaus of Flybmi-partnermaatschappijen voor terugbetaling.

De luchtvaartmaatschappij bood vluchten aan met zeventien vliegtuigen naar 25 Europese bestemmingen.

Aanhoudende onzekerheid

Er zijn volgens het bedrijf verschillende redenen voor het besluit, waaronder algemene problemen in de sector, maar ook het geplande vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie eind maart. Hierdoor worden de kerosineprijzen hoger omdat Britse luchtvaartmaatschappijen gedeeltelijk worden uitgesloten van de handel in emissierechten door de EU. De aanhoudende onzekerheid heeft er ook toe geleid dat de luchtvaartmaatschappij waardevolle contracten heeft verloren.  

'Pijn in ons hart'

De luchtvaartmaatschappij heeft in totaal 376 mensen in dienst in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden en België. "Met pijn in ons hart hart moeten we deze onvermijdelijke aankondiging vandaag doen", aldus Flybmi.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore