Seriemoordenaar

Man die 90 moorden bekende, maakt tekeningen van al zijn slachtoffers

13 februari 2019 18:38 Aangepast: 13 februari 2019 18:39
De tekeningen zijn gemaakt door seriemoordenaar Samuel Little Beeld © FBI

De FBI heeft tekeningen vrijgegeven die seriemoordenaar Samuel Little heeft gemaakt. De 78-jarige man zegt dat hij 90 moorden heeft gepleegd en kreeg van de FBI de opdracht al die vrouwen na te tekenen. "We hopen dat ze worden herkend, zodat we hun familieleden een langverwacht antwoord kunnen geven."

De FBI heeft inmiddels zestien tekeningen gepubliceerd die Little heeft gemaakt met krijt, potloden en aquarelverf. Hoewel sommige moorden al bijna vijftig jaar geleden zijn gepleegd, zijn de tekeningen heel gedetailleerd.

Seriemoordenaar Samuel Little Seriemoordenaar Samuel Little

In november begon Little aan de lopende band moorden te bekennen, nadat hij al was veroordeeld in andere moordzaken. Daarvoor had hij al drie keer levenslang gekregen. De moorden zouden in heel Amerika hebben plaatsgevonden tussen 1970 en 2005. Inmiddels hebben onderzoekers al van 34 moorden gezegd dat Little ze inderdaad gepleegd heeft. Dat aantal zal waarschijnlijk alleen maar oplopen.

Little herinnert zich heel veel

Zijn slachtoffers waren allemaal vrouwen, vaak arm en verslaafd aan drank en drugs. Hij pikte ze op straat op of in een bar. Daarna sloeg hij ze in elkaar, waarna hij hen wurgde. Little herinnert zich nog veel van die moorden, schrijft CNN.

Waar hij was, met welke auto hij reed: hij weet het nog precies. En hoe de vrouwen eruitzagen, is ook opvallend goed in zijn geheugen geprent.

Twee gedetailleerde tekeningen van de vrouwen die Little zou hebben vermoord Twee gedetailleerde tekeningen van de vrouwen die Little zou hebben vermoord

'Hopen op cruciale tip'

"We hopen nu dat iemand – een familielid, voormalig buurman, vriend – een vrouw zal herkennen en ons een cruciale aanwijzing kan geven zodat we de vrouwen kunnen identificeren. Dat is het minste wat we kunnen doen", zei FBI-woordvoerder Shayne Buchwald.

Die strategie heeft eerder gewerkt, zei Buchwald. Er zijn eerder al twee andere tekeningen verspreid. Van hen is nu duidelijk om wie het gaat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore