60 zakken vol geld

Chauffeur gepakt die met geldwagen en bijna 3 miljoen verdween

12 februari 2019 19:17 Aangepast: 12 februari 2019 19:57
De politie publiceerde vanmiddag een foto van de chauffeur

Het leek een slimme roof van een geldtransporteur gisteren in Frankrijk. Toen zijn collega's even niet keken, reed hij snel met een geldwagen weg. De buit: zo'n 3 miljoen euro. Maar hij wist niet lang uit handen van de politie te blijven.

Gisteren verdween de chauffeur met de geldwagen tijdens zijn werk, toen twee collega's een filiaal van Western Union ingingen om geld op te halen. De politie vond een paar straten verderop het busje terug, maar van Adrien ontbrak ieder spoor.

Volgens de Franse krant Le Parisien is de chauffeur vandaag gearresteerd in de stad Amiens. Dat is zo'n twee uur rijden vanaf Aubervilliers, de plek waar hij gisteren verdween. Vrijwel al het geld dat was meegenomen, zou ook teruggevonden zijn.

Probeerde nog te vluchten

De man probeerde nog te vluchten toen agenten hem in de boeien wilden slaan, maar de politie had de omgeving omsingeld. Een man die op dat moment bij de chauffeur was, is ook opgepakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Geldtransporteur rijdt weg als collega's niet kijken: 1 tot 3 miljoen buitgemaakt

Eerder vandaag gaf de politie in Frankrijk de identiteit van de man vrij. Het gaat om de 27-jarige Adrien, geboren in Marseille. Er werd bij het opsporingsbericht ook geschreven dat de man gewapend en gevaarlijk zou zijn.

Gisteren verdween hij met de geldwagen tijdens zijn werk, toen twee collega's een filiaal van Western Union ingingen om geld op te halen. De politie vond een paar straten verderop het busje terug, maar van Adrien ontbrak ieder spoor.

Toni wist 11 dagen weg te blijven

Voor veel Fransen klonk het nieuws van gisteren als een déjà vu. In 2009 verdween namelijk ook al een chauffeur van een geldwagen. Toen ging Toni Musulin in Lyon ervandoor met zo'n 11,5 miljoen euro. Na een intensieve zoektocht van elf dagen, gaf hij zich uiteindelijk zelf over. 9,1 miljoen euro werd teruggevonden, maar Musulin heeft nooit verteld waar het andere deel is gebleven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore