In centrum New Delhi

Heftige brand op bovenste etage Indiaas hotel eist 17 levens

12 februari 2019 07:20 Aangepast: 12 februari 2019 08:58
De bovenste verdieping van het hotel is totaal uitgebrand. Beeld © AFP

In een hotel in het centrum van de Indiase hoofdstad New Delhi zijn door een grote brand zeker 17 mensen om het leven gekomen.

Zeker 35 mensen zijn uit de brand gered. Veel kamers in het hotel waren geboekt door een gezelschap dat een bruiloft had gevierd. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle.

 

De hulpdiensten zoeken naar meer slachtoffers. De meeste slachtoffers sliepen toen de brand in het hotel Arpit Palace uitbrak. "Ze overleden door verstikking, niet door het vuur'', zei een brandweerfunctionaris. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting.

Bouwschriften overtreden

Er wordt nu gekeken naar de schuldvraag. Een van de bestuurders van het hoofdstedelijke gebied, minister Satyendar Jain (Stedelijke Ontwikkeling), denkt dat de bouwvoorschriften zijn overtreden.

"Het hotel had toestemming om vier verdiepingen neer te zetten. Ze hebben daar bovenop nog een keuken en een terras gebouwd'', zegt hij. "Er is hier sprake van grove nalatigheid. Er wordt een onderzoek ingesteld. Tegen de schuldigen zal worden opgetreden.''

Heftige beelden: luipaard zet wijk in India op zijn kop, zeker zes gewonden

Het was rennen voor je leven in de stad Jalandhar in India. Inwoners sloegen alarm toen ze een luipaard zagen. Op beelden is te zien hoe het beest totaal in paniek raakt en onderweg mensen aanvalt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`