60 zakken vol geld

Geldtransporteur rijdt weg als collega's niet kijken: 1 tot 3 miljoen buitgemaakt

11 februari 2019 17:47 Aangepast: 11 februari 2019 22:25
Archieffoto Beeld © Getty Images

Toen zijn collega's net even niet keken, zag een chauffeur van een geldwagen in Frankrijk zijn kans schoon. De 28-jarige man ging er vanochtend tijdens zijn werk met de wagen vandoor. De politie vond uiteindelijk het busje een paar straten verderop, maar zonder chauffeur en zonder zestig zakken vol bankbiljetten.

Over het precieze aantal euro's dat de man heeft buitgemaakt, is enige twijfel. In Franse media wordt gesproken over een geldbedrag tussen de 1 en 3 miljoen euro. Het gebeurde allemaal in Aubervilliers, net buiten Parijs.

Collega's waren net even weg

Twee collega's waren op het moment dat de man wegreed net binnen in een filiaal van Western Union om geld op te halen. Toen ze weer buitenkwamen, ontbrak ieder spoor van de chauffeur en de wagen. 

De politie is nu met man en macht op zoek naar de man en heeft een opsporingsbericht verspreid.

Toni ging er met 9,1 miljoen vandoor

Voor veel Fransen zal het nieuws klinken als een déjà vu. In 2009 verdween namelijk ook al een chauffeur van een geldwagen. Toen ging Toni Musulin in Lyon ervandoor met zo'n 11,5 miljoen euro. Na een intensieve zoektocht van elf dagen, gaf hij zich uiteindelijk zelf over. 9,1 miljoen euro werd teruggevonden, maar Musulin heeft nooit verteld waar het andere deel is gebleven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore