Tornado

Crisis in Venezuela, maar Maduro stuurt humanitaire hulp naar Cuba

09 februari 2019 07:10 Aangepast: 09 februari 2019 07:22
Het schip met hulpgoederen komt aan op Cuba. Beeld © AFP

In zijn eigen land heersen honger, hyperinflatie en gebrek aan onder meer medicijnen. Toch heeft president Maduro van Venezuela humanitaire hulp naar Cuba gestuurd. Dat eiland werd onlangs getroffen door een tornado.

Door de wervelstorm op 27 januari vielen op Cuba zes doden en naar schatting 200 gewonden. Een Venezolaans marineschip bracht daarom vrijdag 100 ton hulpgoederen naar het land: bouwmaterialen en werktuigen voor de wederopbouw. De Venezolaanse regering zei daarbij te wensen dat 'vrede en solidariteit' overwinnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rode Kruis opent giro 5125 voor Venezuela

In eigen land weigert Maduro humanitaire hulp toe te laten, ondanks de grote crisis waar het land en zijn inwoners onder gebukt gaan. Volgens Maduro komt die crisis door sancties en een economische oorlog tegen zijn land. De oppositie in het land verzamelt hulpgoederen bij Cúcuta aan de Colombiaanse grens, maar die heeft Maduro afgesloten.

Patiënten in Venezuela zonder medische hulp: 'De regering vermoordt ons!

''Er zijn geen medicijnen, geen water en geen wc.'' In Venezuela heerst bittere armoede, hongernood en er is een groot tekort aan medicijnen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`