Plantenbakken

Tuinman Canada krijgt levenslang voor moord op acht homoseksuele mannen

08 februari 2019 21:37 Aangepast: 08 februari 2019 21:41
De 66-jarige tuinman Bruce McArthur. Beeld © Facebook

De Canadese tuinman Bruce McArthur (67) die acht mannen heeft vermoord in zeven jaar tijd, is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De seriemoordenaar sneed de lichamen in stukjes en verborg die op plaatsen waar hij werkte, onder meer in plantenbakken.

McArthur kan vragen om voorwaardelijke vrijlating als hij 91 jaar oud is, maar de Canadese media gaan er niet meer vanuit dat hij ooit nog vrijkomt.

Canada was wekenlang in de ban van de lugubere verhalen rondom de homoseksuele tuinman. Hij koos zijn slachtoffers uit mannen in de wijk Gay Village in Toronto. Overblijfselen van hen werden gevonden in plantenbakken op het gazon die hij verzorgde voor een aantal bejaarde bewoners. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Horrortuinman nu verdacht van zes moorden: politie Toronto gaat alle plantenbakken af

Eerder werd McArthur verdacht van vijf moorden, maar dat aantal liep gedurende het onderzoek steeds verder op. Uiteindelijk stond hij terecht voor de moord op acht mannen. De homogemeenschap vroeg al jaren aandacht voor verdwijningen van mannen in de stad. Al die tijd ging het gerucht rond dat er een seriemoordenaar actief was.

Inval

De politie deed begin vorig jaar een inval in de woning van McArthur. Daar werd een jonge man vastgebonden aan een bed aangetroffen, maar die was nog ongedeerd. Tijdens het onderzoek naar de moorden zijn op tientallen plaatsen waar McArthur tuinierde opgravingen gedaan. McArthur heeft uiteindelijk bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore