Ga naar de inhoud
Rijkste man

Miljardair Jeff Bezos beschuldigt roddelblad van afpersing met naaktfoto's

Beeld © Getty Images

Amazon-baas en rijkste man ter wereld Jeff Bezos beschuldigt de uitgever van het Amerikaanse roddelblad National Enquirer van chantage en afpersing.

Bezos maakte een e-mail openbaar waarin de uitgever dreigt meer schadelijke publicaties over hem te brengen, als Bezos zich niet publiekelijk uitspreekt ten gunste van het blad.

Politieke motieven

Het blad publiceerde eerder een artikel over Bezos' vermeende relatie met de tv-persoonlijkheid Lauren Sanchez, waarna Bezos onderzoekers inhuurde om uit te vinden of het blad daarbij politieke motieven had.

Bezos is namelijk ook eigenaar van de Washington Post, die kritisch is op president Trump, terwijl de uitgever van de Enquirer juist een goede vriend van Trump is. 

Duurste
Lees ook:
Duurste scheiding ooit? Amazon-ceo Jeff Bezos en vrouw uit elkaar

Naaktfoto's

In de mail naar Bezos eiste de uitgever dat Bezos zou verklaren dat hij geen reden had om te suggereren dat er politieke motieven waren, zoniet dan zouden ze diverse naaktfoto's van hem publiceren. Vervolgens werd het dreigement kracht bijgezet door te omschrijven welke naaktfoto's ze in bezit hadden.   

Bezos zegt niet te willen toegeven. "In plaats van te capituleren voor afpersing en chantage, heb ik besloten om precies dat te publiceren wat ze mij hebben gestuurd."

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl