Verongelukt

Geborgen lichaam uit vliegtuigwrak is van profvoetballer Sala

07 februari 2019 23:58 Aangepast: 08 februari 2019 07:33
Bij zijn oude club FC Nantes werden bloemen neergelegd voor spits Sala. Beeld © AFP

Het lichaam dat maandag in het vliegtuigwrak op de bodem van het Kanaal werd gevonden, is van de 28-jarige Argentijnse profvoetballer Emiliano Sala. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt .

Sala zat op 21 januari samen met piloot David Ibbotson in een klein vliegtuig dat van Frankrijk naar Cardiff moest vliegen. De spits was kort daarvoor voor 20 miljoen euro overgenomen door Cardiff City van FC Nantes. Hij was daarmee voor Cardiff de duurste speler ooit.

'Wat ben ik bang' 

Vlak voor het vliegtuig boven het Kanaal van de radar verdween, stuurde Sala nog een audiobericht aan zijn vrienden. Daarin is te horen dat hij bang was dat ze zouden neerstorten. "Als jullie over anderhalf uur nog niks hebben gehoord, weet ik niet of er iemand naar ons gaat zoeken. Ik weet niet of dat mogelijk is. Papa, wat ben ik bang!"

Audiobericht verdwenen voetballer Sala: 'Het vliegtuig lijkt uit elkaar te vallen'

Profvoetballer Emiliano Sala stuurde via Whatsapp een audiobericht naar zijn vrienden vlak voordat zijn vliegtuig maandag van de radar verdween.

Drie dagen lang werd door Britse en Franse autoriteiten volop naar het vliegtuig gezocht. Er werd zo'n 4.400 vierkante kilometer zee afgezocht. Ook zijn mobiel verkeer en satellietbeelden onderzocht. De zoektocht werd gestaakt nadat de autoriteiten concludeerden dat de kans op overleving extreem klein was.

Lichaam gevonden

Afgelopen zondag werd het toestel op de bodem van de zee gevonden door een onderzoeksteam dat door de familie van Sala was ingeschakeld. Het wrak ligt op zo'n 63 meter diepte. Maandag werd een lichaam in het vliegtuigje gezien. Dat blijkt nu dus van Sala te zijn. De piloot van het vliegtuig is nog steeds vermist.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Nantes eist 17 miljoen van Cardiff voor vermiste Sala

Cardiff City

Voetbalclub Cardiff City, waar Sala zou gaan spelen, heeft al gereageerd op het nieuws. "We bieden ons meest oprechte medeleven en condoleances aan aan de familie van Emiliano'', staat in een korte verklaring op de website. "Hij en David zullen voor altijd in onze gedachten zijn.''

Het lichaam van piloot David Ibbotson is nog altijd spoorloos.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore