Ga naar de inhoud
Meerdere gewonden

Rennen voor je leven: luipaard valt tientallen mensen aan

Het beest wist meerdere mensen aan te vallen. Beeld © AFP

Ze moesten rennen voor hun leven: tientallen mensen in India. Een luipaard leek het daar leuk om een woonwijk te bezoeken. Toen de plaatselijke bevolking kwam kijken, rende hij wild rond en wist hij meerdere inwoners aan te vallen.

Een team van dierenartsen werd snel gebeld toen inwoners van de stad Jalandhar de luipaard zagen lopen. Maar op videobeelden is te zien dat hij zich niet zomaar liet vangen.

Luipaard zet wijk in India op zijn kop:

01:22
Op beelden is te zien hoe het beest totaal in paniek raakt en onderweg mensen aanvalt.

De luipaard wist zeker vijf uur lang om zich heen te rennen, schrijft The Times of India. Dierenartsen konden na een lange tijd wel een net over het beest gooien. Ze schoten twee verdovingspijlen in hem, in de hoop dat hij niet meer zou bewegen.

Luipaard was in paniek

Dat leek goed te gaan en een arts liep op het beest af. Tot zijn grote verbazing sprong de luipaard weer op en raakte totaal in paniek. Hij rende hard weg en viel onderweg zeker zes inwoners aan.

Uiteindelijk liep de luipaard een huis in en probeerde hij zich te verstoppen. Artsen schoten nog een verdovingspijl op hem af, waarna ze hem konden vangen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore