Doodgevroren

Bekende 'bikiniklimster' overleden na val in ravijn

22 januari 2019 17:39 Aangepast: 22 januari 2019 19:18
Gigi Wu. Beeld © Facebookpagina Gigi Wu.

De 36-jarige Gigi Wu, die in haar bikini bergen beklom en dat op haar Instagram-account deelde, is overleden tijdens een klim. De vrouw uit Taiwan viel in een ravijn toen ze in haar eentje een berg probeerde te beklimmen. Ze overleed vermoedelijk door onderkoeling.

De vrouw was in het Yushan National Park in Taiwan in haar eentje bezig met een trektocht, toen ze in een ravijn van 30 meter diep viel. Wu raakte gewond en kon zich niet bewegen, maar wist met haar satelliettelefoon nog wel een vriendin te bereiken. Zij waarschuwde vervolgens de autoriteiten.

Reddingspogingen

Een reddingshelikopter probeerde de vrouw te bereiken, maar door slecht weer mislukten meerdere pogingen. Toen reddingswerkers haar uiteindelijk wisten te vinden, 28 uur na haar telefoontje, was de vrouw al overleden. Ze is vermoedelijk gestorven door onderkoeling.

Wu heeft een groot aantal volgers op haar Instagram-account 'barefoot bikini hiker', waar ze haar avonturen deelde. Haar ouders hebben haar pagina inmiddels afgesloten en willen het binnenkort heropenen als memorial.

Gigi Wu. Gigi Wu.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore