Vier jaar geleden

Frankrijk vervolgt 14 mensen voor aanslagen Charlie Hebdo

18 januari 2019 16:05 Aangepast: 18 januari 2019 16:31
Beeld © AFP

Frankrijk gaat veertien mensen vervolgen voor hun betrokkenheid bij de aanslagen tegen het satirisch blad Charlie Hebdo en andere doelwitten in en rond Parijs in januari 2015.

Volgens nieuwszender Franceinfo zijn elf van de veertien verdachten in handen van justitie. Tegen de andere drie zijn arrestatiebevelen uitgevaardigd. De rechtszaken zouden pas in 2020 van start gaan. 

17 doden

Moslimterroristen pleegden in januari 2017 een aanslag op Charlie Hebdo, vermoordden een agente in een buitenwijk van Parijs en gijzelden politiemensen en klanten in de joodse supermarkt Hyper Cacher. Daardoor kwamen in totaal zeventien mensen om het leven.

De broers Chérif en Saïd Kouachi pleegden de aanslag op Charlie Hebdo en de gijzeling in de supermarkt was het werk van Amédy Coulibaly. Deze drie daders werden door de politie gedood.

Logistieke steun

De veertien personen die voor de terreuracties moeten terechtstaan worden onder meer verdacht van logistieke steun aan de daders.

Onder de verdachten is ook Peter Chérif, die mogelijk betrokken was bij het voorbereiden van de aanslagen. Hij werd vorige maand door Djibouti uitgeleverd aan Frankrijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Brein achter aanslag Charlie Hebdo uitgeleverd aan Frankrijk'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore