Zware sneeuwval

Drie Duitsers overleden door lawine in Lech

13 januari 2019 09:45 Aangepast: 13 januari 2019 09:45
Archieffoto.

Door een lawine in het Oostenrijkse Lech zijn drie Duitsers omgekomen. Een vierde persoon wordt vermist. Door de zware sneeuwval en het gevaar van nieuwe lawines is het zoeken gestaakt.

Volgens de Oostenrijkse politie zijn de slachtoffers mannen van 57, 36 en 32 jaar oud. Ze kwamen uit het zuiden van Duitsland. De vermiste is 28 jaar oud. De vier waren met elkaar bevriend en samen aan het skiën.

Meegesleurd

De echtgenote van een van de vier had zaterdag alarm geslagen. Dankzij het signaal van hun mobiele telefoons wisten de reddingsploegen waar ze waren. Het viertal is waarschijnlijk over een afgesloten piste gegaan, waar ze werden meegesleurd door de sneeuwmassa.

Ze hadden een nooduitrusting bij zich, waaronder een speciale airbag. Die moet ervoor zorgen dat mensen niet onder de sneeuw terechtkomen, maar toch werden ze bedolven.

Lawinegevaar: in Tirol wordt hard gewerkt om pistes veilig te maken

In het Oostenrijkse Westendorf wordt met man en macht gewerkt om de pistes veilig te maken. "Eten, slapen, werken. Verder niets", vertelt een chauffeur van een sneeuwschuiver.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ralf werd bedolven onder lawine: 'Geluk dat m'n vingertoppen net te zien waren'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore