Ravage op straat

Drie doden en tientallen gewonden door explosie in bakkerij Parijs

12 januari 2019 12:44 Aangepast: 12 januari 2019 17:48
De knal zorgde voor een ravage op straat. Beeld © AFP

Bij de zware explosie in een bakkerij in het centrum van Parijs, zijn drie doden gevallen. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. Tien mensen zijn zwaargewond.

De slachtoffers zijn brandweermannen en iemand met de Spaanse nationaliteit. Eerder meldde de minister dat er vier doden te betreuren waren, maar later werd dat dodental bijgesteld. In totaal zijn 24 mensen lichtgewond geraakt. 

Vermoedelijk is een gaslek de oorzaak van de ontploffing. Vanochtend vroeg brak er brand uit in de bakkerij aan de Rue de Trevise, in het negende arrondissement van de Franse hoofdstad. De brandweer was snel ter plekke om te blussen, maar toen ontplofte de boel.

Chaos

De chaos was groot. De pui werd door de kracht van explosie omver geblazen, en zelfs auto's op straat werden weggeslingerd of vlogen in brand. op straat ligt veel puin.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, zei tijdens een bezoek aan het gebied geschokt te zijn. "De situatie is onder controle. 

'We voelden de druk'

Ooggetuige Pedro Goncalves, die in een hotel aan de overkant werkt, zegt dat hij de brandweer de bakkerij binnen zag gaan. "We dachten hier nog dat het vals alarm zou zijn. "Uit het niets hoorde ik een gigantische knal. We voelden de druk. Glas vloog in het rond en er kwam heel veel rook vrij. Ik had net genoeg tijd om me op de grond te werpen om mezelf te beschermen."

Er viel 'van alles' bovenop Goncalves. Hij liep door rondvliegend glas wat krassen in het gezicht op. Zijn oren suisden. "Gelukkig ben ik verder ok."

Een andere getuige zegt tegen persbureau AP dat hij wakker werd van de klap en vreesde voor een terreuraanslag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ravage na zware explosie in centrum Parijs: veel gewonden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore