Jayme terecht

21-jarige verdacht van ontvoering Jayme (13) en moord op haar ouders

11 januari 2019 18:21 Aangepast: 11 januari 2019 19:42
Jake Patterson Beeld © Barron County Sheriff's Department

De ontvoerder van de 13-jarige Jayme Closs uit Amerika die gisteren na een maandenlange vermissing op straat werd aangetroffen, wordt ook verdacht van de moord op haar twee ouders. Het gaat om de 21-jarige Jake Patterson.

Dat heeft de politie in een persconferentie bekendgemaakt. De verdachte heeft geen criminele achtergrond. Hij probeerde zich te verschuilen in de plaats waar hij opgroeide, op zo'n uur rijden van het ouderlijk huis van Jayme. "Hij heeft van alles geprobeerd om zijn identiteit geheim te houden."

Enige doel

Waarom hij de ouders van Jayme zou hebben vermoord en het meisje heeft ontvoerd, is nog niet bekend. Wel vermoedt de politie dat het hem om alleen Jayme te doen was, vertelde sheriff Chris Fitzgerald. Hij kon niet zeggen of Jayme seksueel is misbruikt en in welke omstandigheden Jayme de afgelopen maanden heeft geleefd.

Jayme Colls Jayme Colls

Jayme was spoorloos sinds haar ouders op 15 oktober werden doodgeschoten in hun huis in het Amerikaanse plaatsje Barron. De politie zocht met man en macht naar haar. Duizenden vrijwilligers kamden het hele gebied uit op zoek naar aanwijzingen. Allemaal zonder resultaat.

Ontsnappen

Gisteren kon ze zelf ontsnappen uit het huis waar ze vast werd gehouden. Op straat klampte de 13-jarige een vrouw aan die haar hond uitliet. Die herkende het meisje meteen en nam haar mee naar het eerstvolgende huis. Daar werd het alarmnummer gebeld. Volgens de vrouw was Jayme sterk vermagerd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vermiste Jayme (13) vermagerd op straat gevonden door vrouw die hond uitliet

Doordat Jayme de omschrijving van de auto van de verdachte kon doorgeven, kon de 21-jarige Jake snel worden aangehouden. De jongen is geen bekende van de politie, zo zei sheriff Fitzgerald. "Dat ze terecht is, zegt iets over de wil van het 13-jarige meisje om te overleven en te ontkomen. Wat we wilden dat er gebeurde, gebeurde ook; ze werd meteen herkend."

Jayme ligt nog in het ziekenhuis ter observatie, maar kan al wel worden gehoord door politieagenten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore