Ouders vermoord

Vermiste Jayme (13) vermagerd op straat gevonden door vrouw die hond uitliet

11 januari 2019 10:16 Aangepast: 11 januari 2019 10:41
Jayme Closs. Beeld © FBI

De 13-jarige Jayme Closs die na drie maanden levend is teruggevonden, werd lopend op straat aangetroffen door een buurtbewoner. Ze klampte de vrouw aan en zei hulp nodig te hebben. "Ik was op de juiste plek op het juiste moment."

De mysterieuze zaak hield de Verenigde Staten sinds 15 oktober in zijn greep. Op de avond dat haar ouders Denise en Jim werden doodgeschoten in hun huis in het Amerikaanse plaatsje Barron, verdween Jayme spoorloos. De politie sloot haar al snel uit als mogelijke dader.

Op straat gevonden

Volgens CBS is Jayme op straat aangetroffen door een vrouw die haar hond aan het uitlaten was. De 13-jarige liep over straat en kwam naar de vrouw toe. Ze zei dat ze hulp nodig had, waarop de vrouw met haar naar het dichtstbijzijnde huis rende en de politie belde. "Ik was op de juiste plek op het juiste moment", zegt de vrouw.

De tiener heeft twintig minuten in het huis doorgebracht, waar ze water en eten afwees. Ze had schoenen aan die te groot waren voor haar voeten, en geen idee in welke plaats ze was, meldt The Washington Post.

Verdachte gepakt

Gisteravond maakte de politie bekend dat Jayme is gevonden in de plaats Gordon, zo'n honderd kilometer ten noorden van haar ouderlijk huis. Tien minuten na haar vondst is er een verdachte aangehouden. Het is niet bekend wie dat is.

Er zijn vermoedens dat de moordenaar van Jayme's ouders het meisje heeft ontvoerd, maar daar wil de politie nog geen uitspraken over doen. Voor de moord op Jayme's ouders is nog niemand aangehouden en ook het moordwapen is nog niet gevonden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Haar ouders werden vermoord en zij zelf ontvoerd, nu is Jayme (13) terecht

"We zijn heel blij dat ze levend is gevonden", zegt haar oom Jeff Closs tegen The New York Times. "We weten niet veel meer." Op het moment dat Jayme's familie volgens Jeff de hoop aan het opgeven was, "kregen we het beste nieuws ooit."

Hoop

Jayme's tante Kelly Engelhardt had nog wel hoop, zegt ze tegen een lokale nieuwszender. "Omdat ze nog niet gevonden was, bedacht ik me dat de persoon die dit gedaan heeft haar niet dood wou hebben. Dus ik had hoop."

Searra Closs, de nicht van Jayme, bedankte via Facebook iedereen die heeft helpen zoeken naar Jayme. "Ze is in leven en onderweg naar huis. Uit de grond van m'n hart wil ik jullie bedanken voor jullie hulp! Ik kan jullie nooit terugbetalen voor het posten en delen en bijdragen aan de zoektocht van mijn nichtje Jayme Closs! Heel erg bedankt allemaal!"

50.000 dollar

Duizenden vrijwilligers hielpen bij de zoektocht naar het vermiste meisje. Voor de gouden tip die naar Jayme's vondst leidde, was een beloning van 50.000 dollar uitgereikt. Tweehonderd rechercheurs werden op de zaak gezet.

De lokale politie laat via Facebook weten blij te zijn dat Jayme levend is gevonden. "We beloofden dat we Jayme thuis zouden brengen en vanavond hebben we die belofte kunnen inlossen", schrijft Sheriff Fitzgerald in de post. Het meisje is onderzocht in het ziekenhuis en is diezelfde avond nog herenigd met haar familie.

Jayme Closs Jayme Closs

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore