Heldhaftig optreden

Doortastende buschauffeur redt verdwaald kind van snelwegovergang

10 januari 2019 22:26 Aangepast: 10 januari 2019 22:31
Het verdwaalde jongetje van nog geen jaar oud rende door de stad op blote voeten.

Een Amerikaanse buschauffeur wordt geroemd vanwege haar heldhaftige en doortastende optreden toen ze een jong kind zag rennen op een snelwegovergang. Het jongetje van nog geen jaar oud liep rond op blote voeten. De chauffeur stopte direct de bus en rende naar het kind.

Irena Ivic reed op 22 december haar route met haar passagiersbus in de Amerikaanse stad Milwaukee toen ze tot haar grote verbazing een jong kind op blote voeten zag rennen.

Videobeelden

Dat is ook te zien op de videobeelden die de busmaatschappij nu heeft vrijgegeven.

Te zien is dat het jongetje verdwaald is. Ivic twijfelt niet, stopt de bus en rent de weg over. Ze stopt daarbij het aankomende verkeer en pakt het koude en huilende jongetje op en draagt het naar de bus.

Als ze de bus binnenstapt, is te horen dat ze zegt "Oh God, ik tril helemaal". Een passagier geeft het jongetje haar jas. Even later valt het kind in slaap.

Mentale crisis

De busmaatschappij laat weten dat het kind geen schade heeft opgelopen door het incident. Volgens de politie heeft de moeder het kind buiten gezet toen ze last had van een psychische crisis. Het kind is later herenigd met zijn vader.

De doortastende buschauffeur wordt onderscheiden voor haar heldhaftige optreden.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore