Gezonde baby

Wie maakte comateuze vrouw zwanger? Politie neemt DNA verzorgers af

09 januari 2019 10:56 Aangepast: 09 januari 2019 11:19
DNA-onderzoek Beeld © iStock (Archieffoto)

De politie in het Amerikaanse Phoenix gaat bij alle mannelijke medewerkers van een verpleeghuis in die stad DNA afnemen. Dat moet aantonen wie verantwoordelijk is voor het zwanger maken van een vrouw die in de zorginstelling in een diepe coma ligt en onlangs van een baby beviel.

De 29-jarige vrouw was meer dan tien jaar geleden bijna verdronken en kwam daardoor in een vegetatieve staat terecht. Tot verbijstering van personeelsleden bracht de vrouw eind december ineens een gezond jongetje ter wereld. 

Woedend en in shock

De zorginstelling Hacienda HealthCare overwoog daarop ook zelf het personeel om DNA te vragen, maar zag daarvan af omdat dit in strijd was met federale wetten.

"We zullen blijven meewerken met de politie van Phoenix en alle andere onderzoeksinstanties om de feiten boven tafel te krijgen in deze zeer verontrustende en ongehoorde situatie", laat Hacienda HealthCare weten.

De familie van de vrouw heeft via het Openbaar Ministerie laten weten 'woedend, getraumatiseerd en in shock' te zijn. De familie ontfermt zich wel over de zuigeling.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Vrouw in jarenlange coma bevalt van gezonde zoon: politie doet onderzoek naar misbruik

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore