Politiek geweld

Duitse politicus zwaargewond na aanval gemaskerde mannen

08 januari 2019 11:33 Aangepast: 08 januari 2019 11:45
Frank Magnitz ligt met een zware hoofdwond in het ziekenhuis. Beeld © AFP

Een rechts-populistische politicus is in zijn woonplaats Bremen op straat zwaar mishandeld. Met een ernstige hoofdwond ligt hij in het ziekenhuis. Hij moet daar voorlopig blijven, meldt zijn partij AfD.

Gisteren raakte Frank Magnitz zwaargewond door de aanval van drie gemaskerde mannen. De parlementariër zegt dat hij zich bijna niets meer van de aanval kan herinneren en dat hij de daders niet heeft gezien of gehoord.

Buiten bewustzijn

De daders sloegen Magnitz op zijn hoofd. Hij raakte daardoor buiten bewustzijn. De AfD plaatste op sociale media een schokkende foto geplaatst van het bebloede en gezwollen hoofd van Magnitz.

Gezien de politieke functie van Magnitz gaat de politie ervan uit dat de daders een politiek motief hadden. Leiders van de belangrijkste politieke partijen in Duitsland veroordeelden het geweld tegen Magnitz.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zware explosie bij kantoor rechts-populistische AfD in Döbeln

Andrea Nahles, voorzitter van de sociaaldemocratische SPD stelde dat mensen die geweld tegen de AfD gebruiken de waarden van een verdraagzame en samenleving ondermijnen.

In de afgelopen weken is een toename van politiek gemotiveerde aanvallen op AfD-kantoren waargenomen. Het gaat hierbij vooral om schade aan de gebouwen. Vier dagen geleden was er een explosie voor het kantoor in de Duitse stad Döbeln.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore