Lawinegevaar blijft

Nog eens 40 centimeter sneeuw in Zuid-Duitsland en Oostenrijk

06 januari 2019 06:51 Aangepast: 06 januari 2019 19:08
In Oostenrijk zijn dorpen ingesneeuwd en wegen onbegaanbaar Beeld © EPA

Het lawinegevaar in Zuid-Duitsland en Oostenrijk blijft ook vandaag groot. De hele dag wordt er nog zware sneeuwval verwacht. Vandaag kan er in het zuiden van Beieren 40 centimeter sneeuw vallen.

Ook het verkeer moet volgens de weerdienst rekening houden met grote problemen. Gisteren liet de ANWB al weten dat het verstandig was om vandaag pas laat op de dag te beginnen aan de terugreis van wintersport, en indien mogelijk zelfs te wachten tot morgen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hevige sneeuwval blijft overlast veroorzaken in de Alpen

Dodelijk ongeluk

Gisteren overleed in Duitsland 19-jarige bestuurder na een botsing met een andere auto. Er vielen bij verschillende ongelukken ook vier gewonden, van wie twee ernstig.

De Oostenrijkse 'Tauernautoweg', op de A10 tussen Salzburg en Villach, was gisteren in beide richtingen lang afgesloten wegens lawinegevaar en het opruimen van de sneeuw. De Oostenrijkse verkeersdienst wijst ook voor vandaag op het gevaar van lawines op deze route. Ook blijven verschillende bergpassen net als de voorgaande dagen gesloten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

ANWB tegen wintersporters: rij pas maandag terug uit Oostenrijk

Wintersporters in file door zware sneeuwval Oostenrijk en Duitsland

Veel wintersporters hadden de mogelijkheid niet om de terugreis uit te stellen. Zij kwamen onherroepelijk terecht in zware files.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore