White Christmas

Schietende crimineel geeft zich over dankzij zingende agent

27 december 2018 23:27 Aangepast: 27 december 2018 23:33
(Archieffoto) Beeld © Getty

Een crimineel in de Amerikaanse staat Pennsylvania die de politie gisterochtend vroeg beschoot vanuit een huis waarin hij zich had verschanst, gaf zich over nadat een agent via de telefoon White Christmas voor hem had gezongen.

De politie was gealarmeerd door zijn ex-vrouw, die zich zorgen om hem maakte. Dertig politiemensen, inclusief een arrestatieteam, verzamelden zich dinsdagavond rondom het huis nadat de 34-jarige man verschillende schoten had afgevuurd.

Kerstkoekjes

De omsingeling van het huis ging de hele nacht door. Officier van justitie Thomas Hogan deed verslag op zijn Facebook-pagina nadat hij de agenten de zelfgebakken kerstkoekjes van zijn moeder had gebracht.

De onderhandelingen met de schutter liepen uit op een heus kerstverhaal. Hij beloofde dat hij zich zou overgeven als één van de agenten telefonisch het kerstliedje White Christmas voor hem zou zingen. Toen dat was gebeurd, hield hij zich aan de afspraak.

Poging tot moord

Hij zit voorlopig vast en wordt beschuldigd van elf pogingen tot moord en een aantal andere vergrijpen die verband houden met het herhaaldelijk beschieten van de agenten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zoveel verdient Mariah Carey aan All I Want For Christmas

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`