Ga naar de inhoud
Verhaal op Facebook

Gruwelijk verkrachte studente wil anderen waarschuwen: 'Het kan iedereen gebeuren'

De foto's die Andrea Sicignano op haar Facebook plaatste.

De 27-jarige Andrea besloot het verhaal over haar heftige verkrachting op Facebook te doen om andere vrouwen én mannen te waarschuwen. Het verhaal zorgde voor een stortvloed aan steunbetuigingen en verontwaardigde reacties.

Het  verhaal van Andrea is vele duizenden keren gedeeld en gaat de hele wereld over. De Amerikaanse studente bracht de afgelopen zes maanden door in Madrid. "Mijn verhaal zal voor sommigen van jullie hard aankomen, maar jullie moeten het horen", begint ze.

Vorige week bezocht ze samen met een vriend een flamencoshow in de Spaanse hoofdstad. Ze werden dronken en op de terugweg raakten ze elkaar kwijt. Andrea kwam in een verkeerde bus terecht.

Onbekende buurt

De enige medepassagier stapte op de laatste halte samen met haar uit in een buurt die ze niet kende. Ze ging op een bankje zitten om uit te zoeken hoe ze thuis kon komen. De man die ook was uitgestapt, zei dat hij haar kon helpen.

Andrea had direct in de gaten dat de man andere bedoelingen had. Toen ze probeerde weg te lopen, greep hij haar. Ze werd extreem mishandeld. "Ik schreeuwde en vocht terug. Ik wilde mijn telefoon pakken, maar hij zei me dat hij die had afgepakt."

Kon niets meer

De man sloeg haar meerdere malen, tot haar verzet was gebroken. "Ik kon niet meer schreeuwen, zelfs niets meer zien door het bloed in mijn ogen." Ze was ervan overtuigd dat ze het niet zou overleven en deed alsof ze dood was. Hoelang het geduurd heeft, weet ze niet. "Maar toen ik mijn ogen open deed, was ik verkracht."

Een automobilist trof haar even later aan en belde een ambulance. Haar neus bleek op vier plaatsen gebroken, haar ogen waren opgezwollen. Ze had overal blauwe plekken en schrammen.

Nooit gedacht

Ze schrijft dat de politie dankzij haar hulp en DNA een verdachte heeft opgepakt. "Ik heb vanochtend de dader in de ogen gekeken", zegt ze op Facebook. "De man had me kunnen doden. Maar hij dacht dat ik dood was. Ik ben er nog." 

Andrea besloot haar verhaal te doen om andere vrouwen te waarschuwen. "Ik had nooit gedacht dat zoiets me zou kunnen overkomen. Al mijn hele leven reis ik in mijn eentje, in verschillende landen en steden. Ik ben sterk, intelligent en onafhankelijk. Maar dat maakt allemaal niets uit als iemand je pijn wil doen. Denk alstublieft nooit dat het jou niet kan overkomen."

Respect voor vrouwen

Verder heeft ze nog een boodschap aan mannen die over de schreef gaan: "Jullie moeten vrouwen respecteren. We zijn geen dingen die je maar zo kunt vastpakken en misbruiken. We willen niet in angst hoeven leven. Laat dit verhaal je niet ontmoedigen, maar juist kracht geven. Dit had heel anders kunnen aflopen. Er moet iets veranderen."