In slaap achter stuur

Veel steun voor overwerkte Taiwanees die Ferrari's ramde

20 december 2018 11:17 Aangepast: 20 december 2018 11:37
Eén van de betrokken Ferrari's. Beeld © Politie Taipei

Een 20-jarige man die in Taiwan in slaap viel achter het stuur en vervolgens inreed op drie Ferrari's, kan op veel sympathie rekenen van zijn landgenoten. Hij krijgt veel donaties binnen om de schade te vergoeden.

De jongeman was volgens de Taipei Times een hele nacht in een restaurant en vervolgens een dag als bezorger in de weer was geweest. Hij kon zijn ogen niet meer open houden van vermoeidheid en dommelde in de auto in slaap.

Bij een verkeersbrug ten zuidwesten van de hoofdstad Taipei ramde hij drie geparkeerde Ferrari's. Zijn autoverzekering keert slechts een fractie uit van de schade, die is geschat op 340.000 euro.

Moeder helpen

Zijn levensverhaal raakt de inwoners van de stad. De 20-jarige was eerder van de middelbare school af gegaan om voor zijn moeder te zorgen en te werken. 

In Taiwan worden de inkomensverschillen steeds groter en mensen trekken zich dat aan. Het medelijden met met deze jongeman leidt tot een golf van donaties om de auto's op te knappen.

De Ferrari's worden weggereden. De Ferrari's worden weggereden.

Rekening geopend

De politie kreeg de hele week telefoontjes en mailtjes met de vraag wie de bestuurder was die op de Ferrari's botste en waar het geld voor de schadevergoeding naartoe kan.

De afdeling sociale zaken van de stad Taipei heeft inmiddels een rekening geopend om de giften naar over te maken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore