Ga naar de inhoud
Zes doden

Drama nachtclub Italië: tieners vielen van noodbrug af

Ambulancemedewerkers moesten flink aan de bak om de vele slachtoffers te verzorgen. Beeld © AFP

Zes doden en zeker 60 gewonden. Een optreden van een rapper in een Italiaanse nachtclub is geëindigd in een tragedie. Er brak grote paniek uit onder de nog jonge menigte, met fatale gevolgen.

Beetje bij beetje wordt meer duidelijk wat er zich afgelopen nacht precies heeft afgespeeld in discotheek Lanterna Azzurra in de plaats Corinaldo, in de provincie Ancona. Ongeveer 1000 vooral jonge mensen waren binnen voor een optreden van rapper Sfera Ebbasta.

Vlak voordat het optreden zou beginnen, spoot iemand pepperspray de lucht in. Tientallen mensen begonnen te hoesten. Er brak paniek uit, iedereen wilde zo snel mogelijk naar buiten.  

Zo ontstond het fatale ongeluk in Italiaanse club

00:52
Heftige beelden: paniek in een Italiaanse nachtclub nadat iemand een irriterend goedje in de lucht spoot.

Reling noodbrug brak

Bij de achterste nooduitgang ging het vreselijk mis. Een menigte ging via een noodbrug naar de nooduitgang, maar de reling brak. Ooggetuigen zeggen dat tientallen jongeren naar beneden vielen, bovenop andere bezoekers. 

Volgens Italiaanse media zijn daar de meeste slachtoffers gevallen. Twee jongens en drie meisjes in de leeftijd van 15 en 16 jaar kwamen om. Ook een 40-jarige moeder die met haar dochter mee was naar het optreden, overleefde het niet.

13 zwaargewonden

Naast de doden zijn er 120 gewonden gevallen in het gedrang. 30 moesten naar het ziekenhuis, de toestand van 13 van hen is ernstig. 

Volgens de politie was het te druk in de discotheek. "Er waren meer kaartjes verkocht dan de zaal aan kon", zegt een woordvoerder. Minister Salvini van Binnenlandse Zaken reageerde emotioneel. Hij heeft onderzoek aangekondigd 'om de verantwoordelijken van het drama' te vinden. 

Tieners
Lees ook:
Tieners dood na paniekuitbraak bij optreden rapper Italië